A növekedés: 54 MW-ról 9 GW-ra!

Ez az elképesztő növekedés Indiában várható a napelem piacon 2010-től 2016-ig a GTM Research legújabb tanulmánya alapján.
Egyszerre több ösztönzője is van ennek a fejlődésnek: nemzeti program, állami támogatás, külföldi cégek országba lépése.
A több mint 100 oldalas jelentés végigelemzi a piac erejét, lendületét, lehetőségeit, gyártási és technológiai helyzetét. Ezután rámutat a lehetőségekre, időkeretekre, és az ipar vezetőinek nehézségeire az indiai lehetőségek kihasználásában.
2010 végére összesen 54 MW hálózatra kapcsolt napelem teljesítménye volt indiának. A visszatáplálási tarifának köszönhetően azonban 2011 végére hatszorozódás várható a telepítésben, így elérik a 365 MW, 2012 végére pedig az 1100 MW teljesítményt.
A jelentés vezető szerzője és egyben a BRIDGE TO INDIA ügyvezetője, Dr. Tobias Engelmeier meg is fogalmazta: “A napenergia a következő 10 évben jelentősen nőni fog Indiában.”
A fejlődést a növekvő energiaigény és a hagyományos energiaárak növekedése és a napelemek árának csökkenése is gerjeszti.
Az elsődleges akadály a fejlődés előtt a finanszírozás nehézsége, ugyanis a bankok még nem készültek elő erre az iparágra, de ez a nagyarányú fejlődés előbb-utóbb őket is megnyitja erre az ígéretes piacra.

A hozzászólások le vannak tiltva.