A választásokat is befolyásolhatja a napenergia támogatása

Egy friss felmérés szerint az amerikaiak 90%-a több napenergiát szeretne. Ennek eredménye segíthet, hogy átirányítsák a törvényhozóktól a fogyasztók elvárásai felé a hangsúlyt.

A felmérést egy független cég, a Kelton Research kutatóintézet végezte. Ha ennek a 90%-nak a véleménye még nem elég motiváló, akkor itt egy másik adat: 10-ből 8 ember szerint a szövetségi kormánynak támogatni kellene a napenergiás termelést, és a napelemeknek támogatást kellene adni.

Külön is érdekes, hogy ez az igény pártfüggetlenül jelentkezik. A térfél közepén helyezkedik el a legszélesebb támogatottság, és ennek különösen most lehet nagy jelentősége mert az USA a következő 12 hónapban általános választásra készül.

A napenergia ipar természetes, hogy kihasználja a felmérés eredményeit, hogy a kongresszus kiterjessze a rendkívül népszerű 1603-as paragrafust hitel és adókedvezményekkel, és így munkahelyek jöjjenek létre és terjeszkedjen a napenergia ipar.

Pár kérdés a felmérésből, és a válaszok:
1. Ha Ön lenne döntéshozó az energiapolitikában és dönthetne, milyen energiaforrást támogat, mit választana?

39% – Napenergia
21% – Földgáz
12% – Szél
9% – Atomenergia
3% – Szén

2. Milyen fontos az USA számára, hogy fejlessze a napenergiát?

89% szerint “Rendkívül fontos” vagy “Fontos”. A függetlenek 90%-a, republikánusok 80%-a, a demokraták 94%-a egyetértett ezzel az állítással.

3. Ön szerint mennyire fontos, hogy a szövetségi kormány támogassa a saját napenergiás gyártást?

82% szerint “Rendkívül fontos” vagy “Fontos”. A független szavazók többsége, 51%-a szerint “Rendkívül fontos”!

4. Valószínűbb-e, hogy megvásárolna valamilyen terméket, ha tudná, hogy napenergia felhasználásával állították elő?

Az amerikaiak többsége, 51% válaszolta, hogy akkor valószínűbb, hogy megvásárolná. A kulcsfontosságú 18-44 életkorú vásárlók 61%-a válaszolta a “Valószínűbb”-et.

5. Mi nyugtalanítja, a napenergia választásával kapcsolatban?

48% – Ár
25% – Megbízhatóság
9% – Bizonytalan a hasznosságot illetően
3% – Esztétikusság

6. A kormány támogatást, garanciákat és adókedvezményt ad a hagyományos energiahordozóknak, mint pl. olaj, földgáz, szén. Valószínű, hogy adna hasonló támogatást a napenergiának?

82% – “Nagyon valószínű” vagy “Valószínű”. A republikánusok 72%-a, a demokraták 87%-a, a függetlenek 82%-a támogatna állami befektetéseket ezen a területen.

A hozzászólások le vannak tiltva.