Atomerőmű helyett napelem

Németország bebizonyította, hogy a napelemek nagy mennyiségben történő használata milyen hatalmas energiát képes megtermelni. Egy friss adat szerint május 25 és 26-án a Európai Energiatőzsde frankfurti központjának adatai alapján az országosan napelemekkel termelt energia mennyisége meghaladta óránként a 22 gigawattot. Ez 11 db paksi atomerőmű teljesítményével egyenlő!
Mivel 25-e péntekre esett, ezért az ország energiafogyaszásának arányát is meg lehetett határozni, az energiaigény harmadát a napelemek szolgáltatták. Fontos kiemelni, hogy ez az adat 0 környezetszennyezés és 0 környezeti katasztrófa esélye mellett történt. Németország energiaellátásának változása azért fontos, mert 10 éven belül leállítják atomerőműveiket, és célul tűzték ki, hogy átállnak megújuló energiára.

Hozzászólások

Atomerőmű helyett napelem — 4 hozzászólás

    • Éves egyenlegezést javasolunk mindenkinek, így amennyivel többet termel a rendszer nyáron, annyival többet elhasználhat télen.
      A hőszivattyú hasznos, de nem termel energiát. A napelem energiát termel, amit akár fűtésre, akár hűtésre felhasználhatunk. Így akár működtethetünk vele egy hőszivattyút is.

  1. Pingback: Németország fő energiaellátása a megújuló energia | Napelem, Napkollektor

  2. Pingback: Németország 2018-ra leépíti a napelem támogatásokat | Napelem, Napkollektor