Az amerikai légierő legújabb napelemes telepítése

Tudjuk, hogy Amerika hatalmas felhasználója a hagyományos energiaforrásoknak, de az új technológiák terjedése elérte immár az amerikai légierőt is.
A külföldön is ismert Edwards Air Force Base elnevezésű dél-kaliforniai támaszponton átadtak három, összesen 3,4 MW teljesítményű napelem rendszert, mely egytengelyű napkövető technológiával készült.
Amy Frost a bázis műszaki vagyonkezelője szerint: “Ahogyan dolgozunk azon, hogy lecsökkentsük a hagyományos energiaforrásoktól való függőségünket, a napenergia a legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb megoldás számunkra.”
Ez a projekt tökéletesen példázza az amerikai hadsereg új energetikai irányvonalát, ugyanis 2025-re céljaik szerint a hadsereg energiaellátásának 25%-át megújuló energiaforrásból szeretnének fedezni. Ezzel többek között az energiaellátás biztonságát is szeretnének javítani.
A rendszer finanszírozását a napelemeket telepítő cég biztosította, a termelt áramot pedig fix áron vásárolja fel a légierő bázisa, ezzel biztosítva három létesítményük energiaellátásának 6%-át.

A hozzászólások le vannak tiltva.