Az USA 550MW-os új napelem projektje

Az amerikai kormányzat jóváhagyott egy 550MW-os First Solar napelem projektet.

Napelem JóváhagyvaMióta Obama elnök egyértelműen odaállt a napelem energiatermelés mellé, egyre nagyobb napelem erőművek épülnek az USA-ban.

A Belügyminisztérium jóváhagyta a First Solar új napelem erőmű projektjeit, melynek összesített mérete 500MW lesz, így a cég előtt szabad a pálya, hogy a kijelölt állami területeken elkezdjék az erőművek kivitelezését.

Az újonnan jóváhagyott projektek közé tartozik egy 300 MW-os Stateline Solar Farm Projekt San Bernardino megyében, és egy 250 MW-os Silver State Déli Solar Project Nevadában. A San Bernardinói napelem projekt 682 hektár területet foglal el, míg a Nevada-i projekt területe több mint 971 hektár lesz.

“Ezek a napelem projektek tükrözik a Földgazdálkodási Hivatal és más szövetségi, állami és helyi szervek példás együttműködését, így lehetővé téve az alapos környezeti felülvizsgálatot és a hivatalos intézkedések jelentős csökkentését” jelentette ki Neil Kornze, a Földgazdálkodási Hivatal (BLM) fő igazgatóhelyettese. “A Belügyminiszter, Sally Jewell táj-szintű megközelítésének elkötelezettsége felelős egyensúlyt mutat a megújuló energia szükségszerűsége és a megbízásunk között, hogy megvédjük a köz számára a természeti erőforrásokat” folytatta.

A Silver State Dél-i projekt eredetileg összesen 350 MW kapacitásra lett megtervezve, de lecsökkentették 250 MW-ra, hogy kormányzati jóváhagyást kaphasson. A csökkentés mellett a First Solar elkötelezte magát arra, hogy mintegy 7 millió dollárt költenek a sivatagi teknősök megvédésére. A napelemek környezetszennyezése nulla, így a legutóbb átadott Angol napelem erőmű is példa arra, hogyan lehet egy működő napelem farm egyben a környezet védelmére példa és hogyan segítheti a működése a környezeti változékonyság megőrzését.

Az erőműveknek már érvényben van egy 20 éves áramátvételi szerződése a Southern California Edison szolgáltatóval.

A hozzászólások le vannak tiltva.