Dupla aratás napelemmel

Egy napelemes cég és egy biofarm összefogásaként egy új projekt született Pittsboroban, Észak Karolina államban. Ez egy kétszintes farm, ahol a talajszinttől kiemelve rögzített 92,16 kW-os napelem farm termel elektromos áramot, addig alatta fenntartható gazdálkodással termelve a biofarm termékeit arathatják. A 3 méter magasba emelt napelemes rendszert direkt úgy tervezték, hogy alatta félárnyékban növényeket termeszthessenek.
A projekt célja volt, hogy bemutassák mennyire összefér a környezetbarát energiatermelés és a hagyományos növénytermesztés. Véleményük szerint ugyanis tiszta energiára és tiszta élelmiszerre mindenkinek szüksége van.
A Piedmont Biofarm tulajdonosa Doug Jones természetesen a rendszer telepítése előtt kísérletezett, hogy milyen növényekkel érdemes ezt a rendszert megvalósítani, melyek hálálják meg leginkább ezt e részleges árnyékot.
A 288 db napelemet telepítő cég társelnöke, Maria Kingery szerint azért szerették különösen ezt a projektet, mert olyan feladatot adott számukra, melyben egyszerre kellett szembesülni a talaj használatával, a klímaváltozással és az élelmiszertermeléssel. Nyilatkozata szerint pont az ilyen feladatok miatt vágtak bele a napenergia üzletágba, és reméli, hogy minél több ilyen projekt létesül a jövőben.

A hozzászólások le vannak tiltva.