Esőben nyert a holland napelemes autó

A napelemes autók nagy versenyét Hollandok nyerték

Nuna7 napelemes autóHollandok nyerték az ausztráliában tartott napelemes autók versenyét Darwintól Adelaide-ig Nuna7 nevű autójukkal. A verseny távja még hagyományos autóval is jelentős, mert 3000 km. Ezen a távon egy hihetetlen 90,71 km/h átlagsebességet ért el a győztes autó.

Ez a teljesítmény a rossz időjárás ellenére született, melyet végül a Holland csapat jobban tudott kezelni a nagy rivális, a Japán Tokai Egyetemi csapatánál. A japánok napelem autójának ugyanis lemerültek az akkumulátorai, és így Adelaide-től északra meg kellett állniuk. Ennek ellenére valószínűleg ők lesznek a másodikak a versenyben egy szintén Holland csapat előtt.

A győztes Holland csapat, a Nuon a versenyen való 2001-es indulásuktól összesen öt alkalommal nyert, két alkalommal pedig (2009-ben és 2011-ben) másodikak lettek a nagy rivális Tokai Egyetem mögött. A versenyt előreláthatólag 10 csapat fejezi be, 12 pedig technikai vagy egyéb problémák miatt fel kellett, hogy adja menet közben.

A napelemes autók külseje még némileg szokatlan, de a sebességük már meggyőző.

Ezzel a napelemes repülés és a napelemes hajózás után a napelemes autók is nagy sebességgel és nagy távolsággal mutatják be tudásukat.

A hozzászólások le vannak tiltva.