Félmillió dollár napelemes rendszerek telepítésére

Az USA-ban komolyan gondolják a napelemek telepítését

A SolarCity és a Goldman Sachs bejelentette az Egyesült Államok eddigi legnagyobb napelem finanszírozási megállapodását.

Ennek eredményeképpen több, mint félmilliárd dollár értékben finanszíroznak háztartási méretű napelemes rendszerek telepítését. Mivel már a múlt évben is volt egy ilyen megállapodás, annak eredményeképpen 26 MW napelemes teljesítményt telepítettek. Jelenleg ezt a megállapodást terjesztették ki, így újabb 110 MW finanszírozása vált megoldottá.

Az utóbbi évek folyamatos napelem áresésének a lehetőségét lovagolja meg a SolarCity, mert ezzel a megoldással a telepítési költség könnyen előteremthető, és a kedvezményes hitel következtében könnyen kifizethető, például a lecsökkent rezsiből. A cég pedig ezzel a megállapodással hatalmas megrendelés mennyiséget tudhat magáénak.

Az ötlet megvalósulása biztosnak vehető, mert az ötletgazda ugyanaz, aki kitalálta a PayPal-t, az elektromos sportautó gyártó céget a Tesla Motors-t, a privát űrhajózás úttörőjét, a SpaceX-et. Ő pedig Elon Musk, akinek nem mellékesen hobbija a környezetbarát energiatermelés. A piac is teljes mértékben bízik a megvalósulásban, erre utal, hogy a hír nyilvánosságra kerülése után kb. 50%-ot emelkedtek a SolarCity részvényei.

A hozzászólások le vannak tiltva.