Ismét napelemek kerültek a Fehér Házra

Napelemek a Fehér Ház tetején

Fehér HázAmeddig augusztus közepén Obama elnök nyaralt, munkások napelemek szerelését végezték a fehér ház tetején. A hivatalos nyilatkozat szerint amerikai gyártású napelemek kerülnek az elnöki család otthonára az energetikai felújítás részeként és így fejlesztik az épület energetikai hatékonyságát. Névtelenül nyilatkozó hivatalnok szerint ezt a telepítés új termosztátok és változó sebességű ventilátorok beépítését is tartalmazza.

A hivatalos nyilatkozat szerint ez a projekt példa arra, hogy történelmi épületek is felszerelhetők napelemekkel és modernizálhatók energetikailag.

Eredetileg 2010-ben Steven Chu az energiaügyi miniszter jelentette be, hogy napelemeket telepítenek a Fehér Házra azért, hogy bátorítsák az amerikaiakat, hogy könnyebben elfogadják a zöld energiatermelést. Ezt a célt azóta nagyobb cégek és bankok is támogatják.

Először a 70-es évek végén Jimmy Carter, az akkori demokrata elnök telepíttetett napelemeket az épületre az olaj válság idején. Ezeket azonban az utódja, Ronald Reagen eltávolíttatta.

2009-es hatalomra kerülése óta Obama elnökként a zöld energiatermelést prioritásként kezelte, de a kongresszus mindig megakadályozta ez irányú erőfeszítéseit.

Obama elköteleződését az energiatermelés zöldebbé tétele érdekében már korábban is jelezte egy érdekes új adó a szénadó.

A hozzászólások le vannak tiltva.