Las Vegas csillogását részben napelemek biztosítják

A fény és a pompa energiáját napelemek termelik Las Vegas számára.

Mandalay BayLas Vegas a fény, a csillogás és egyben az energiapazarlás egyik fő példája. Ez azonban most részben átalakul, mert az egyik legújabb kaszinó energiaellátását részben napelemek fogják fedezni.

Az MGM Resorts International Partners és az NRG Solar megállapodott arról, hogy a Las Vegas-i Mandalay Bay Resort Konferencia Központ tetejére egy napelem erőművet telepítenek. Mivel Las Vegasban minden hatalmas, így ez az erőmű is az lesz. A teljesítménye 6,2MW, amivel a világ egyik legnagyobb tetőre telepített napelem rendszere lesz.

Ez az erőmű az MGM Resorts első USA-beli napelem rendszere, mely 1000 lakás energiaigényét tudja megtermelni.

A bejelentést a Las Vegas-i Mandalay Bay Hotelben tartott 6. Nemzeti Tiszta Energia Konferencia sajtótájékoztatóján tette Harry Reid szenátor és Sally Jewell Belügyminiszter.

Amikor a csúcsteljesítményét adja a napelem rendszer, akkor a Mandalay Bay energiaigényének 20%-át tudja fedezni. Ez egyben Nevada állam déli részének energiaigényét segít csökkenteni a nap csúcsidőszakának legforróbb óráiban és ezzel csökkenti az energiaimport igényt, és az energiaárakat az egész Las Vegas-i hálózatban.

Jim Murren, az MGM Resorts International vezérigazgatója szerint “A környezet iránti felelősség beemelése a tevékenységek közé fontos pillére az MGM Resorts stratégiai fenntarthatósági terveinek. A napelem telepítésében való partnerség az NRG Solar-ral fontos mérföldkő a megújuló energia előtérbe helyezésében, hogy így csökkentsük a föld korlátozott erőforrásainak használatát. A tisztább jövő támogatása a környezetről való gondolkodásban történő előrelépéssel jelzi a cég minőségét is. Ugyanakkor ez egy intelligens üzleti döntés.”

“A 20.000 napelem panel a Mandalay Bay tetején hatékonyan segít abban, hogy az energia költségeket egy rendkívül versenyképes áron rögzítse.” Mondta Tom Doyle az NRG Solar elnök-vezérigazgatója. “A terveink szerint a többi vállalat is követni fogja az MGM Resorts vezetőit a bolygó megóvásában.”

Az MGM Resorts azért választotta a Mandalay Bay Resort Konferencia Központot a napelem rendszer telepítésére mert hatalmas, 81 ezer m2 a szabadon felhasználható tetőfelülete. Amint a rendszer elkészül, a Mandalay Bay egy villamosenergia-vásárlási szerződés alapján veszi meg a megtermelt energiát. Az MGM Resorts már korábban is tett nagy lépéseket a természeti erőforrások felhasználásának csökkentésére a saját, Zöld Előny fenntarthatósági kezdeményezésüknek megfelelően.

Az utóbbi öt évben a vállalat 12%-al csökkentette az energia és 9,4 milliárd liter vízzel a vízfelhasználását.

Amerikában egyre több helyen épülnek nagy napelem erőművek, így folyamatosan nő az országban a megújuló energia felhasználása.

A hozzászólások le vannak tiltva.