Napelem erőmű épül New Yorkban

New Yorkban óriás napelem erőmű épül.

Freshkills Parks napelem erőműNew York polgármestere, Michael R. Bloomberg és más városi tisztviselők jelentették be, hogy a Staten Island-en található Freshkills Parkok adnak otthont a város legnagyobb napelem erőművének.

Kb. 190.000 m2 területet adnak bérbe a tervezésre, kivitelezésre és működtetésre kiadott pályázat nyertesének, a SunEdison cégnek. Ők fogják fenntartani a 10MW teljesítményű rendszert, mely ötszöröse bármelyik a városban már meglevő rendszernek és ami előreláthatólag 2000 otthon energiáját képes megtermelni.

A napelem erőmű rendszer szerves része lesz a Freshkills Parknak, és a város jelenlegi megújuló energia kapacitását 50%-al növeli.

Bloomberg polgármester nyilatkozata szerint: “Freshkills helyén egykor a világon a legnagyobb hulladéklerakó volt. Hamarosan ez lesz a város egyik legnagyobb parkja, és a helye a városban telepített legnagyobb napelem erőműnek.”

A város hosszú távú fenntarthatóság terve, a PlaNYC két kulcsfontosságú kezdeményezése a megújuló energia piac elősegítése és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése.

“A SunEdison üdvözli New York környezeti fenntarthatóság iránti innovatív megközelítését.” Mondta Tóth Attila, a SunEdison vezérigazgatója. “A Freshkills Parkban felépíteni kívánt napenergia rendszerek a kézzelfogható bizonyítékai a polgármester elkötelezettségének a megújuló energia iránt, és modellként szolgálhatnak a köz- és magánszféra közötti partnerségek által nyújtott gazdasági előnyre, a város mind az öt városrészében található a vállalkozások számára.”

Ez a példa illeszkedik az USA napelem fejlesztéseinek sorába, melyben még Obama megújuló energia elkötelezettsége is példát mutat.

A hozzászólások le vannak tiltva.