Napelemgyártó nagyhatalom leszünk?

Új napelemgyár Magyarországon:

A többségében kínai pénzügyi befektetők tulajdonában lévő Orient Solar Kft. napelem- és napkollektorgyárat épít a román-magyar határ közelében lévő Berettyóújfaluban. Az Orient Solar Kft. már megvásárolta a fejlesztéshez szükséges 8,5 hektáros területet, az engedélyeztetési tervek folyamatban vannak.

Az alapkövet a nyáron teszik le, az év végén megkezdődhet a gyártás. Első ütemben 300 főt kívánnak foglalkoztatni, betanított, illetve szakmunkásokat. A napelemek és a napkollektorok esetében is félkész termék érkezik majd a Hajdú-Bihar megyei városba, a magyar hozzáadott érték mindkét esetben meghaladja az ötven százalékot, ennek révén mindkettő magyar termék lesz – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A cég partnere Tajvan negyedik legnagyobb napelemgyártó cége, az AIDE Solar, amely több kínai gyárral rendelkezik, s amely 2015-re az első akar lenni a világpiacon. A kínai Micoe is szakmai partnere a cégnek, ez a társaság egymillió főt foglalkoztat az iparágban és a magyar gyáregységgel lépne be az európai piacra.

forrás: index.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.