Napelemmel szerelik fel a zambiai gyerekeket

Egy napelemes cég, a Sungevity összefogott az Empowered by Light nonprofit szervezettel, hogy a hátrányos helyzetű zambiai közösségek életét a megújuló energiával jobbá tegyék.

Minden USA-ban telepített lakossági napelemes rendszerért egy napelemes KIT-et adnak a szűkölködő zambiai iskoláknak.
Ez a Lemnis Lighting gyártmányú Pharox napelemes készlet újrafelhasználható csomagolásban egy hármas LED lámpa csomagot, napelemet és egy USB csatlakozót tartalmaz mobil eszközök töltésére.

Jelenleg sok zambiainak nincs világítása és a veszélyes és mérgező kerozin lámpákra kell bízniuk magukat. A zambiaik kerozinos lámpáinak napelemes lámpákkal való kicserélése a fosszilis energiahodozók elhagyásán túl a környezet és az állampolgárok egészségének fejlesztésében is segít.

Danny Kennedy, a Sungevity elnöke szerint: A napelemes világítás egy fenntartható módszer a gyerekek világának felvirágoztatására. A program lehetővé teszi számunkra, hogy ellássunk közösségeket olyan alternatív energiával, mely ellátja mindennapi szükségleteiket és jövendő vágyaikat. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy lecsökkentsük ökológiai lábnyomunkat és globálisan egészségesebb és biztonságosabb legyen az élet.
A program október 20-án indult Los Angelesben és része a “Napenergiát mindenkinek” programnak, melynek célja, hogy a földrajzi helytől függetlenül mindenki részesülhessen a napenergia hasznából.

A hozzászólások le vannak tiltva.