Seattle napenergia virágai éjszaka kórusban zenélnek.

Seattle-ben a virágok napenergia segítségével zenélnek.

Napelemes virágA Pacific Science Center megbízásából a Seattle Center fesztiváli területén napenergiával működő műalkotásokat helyeztek el. Egy helyi művész, Dan Corson keltette életre a napenergiát a műveivel.

A Seattle-ben éjszaka sétálók a hatalmas, 12 m magas, nappal a napenergiát elnyelő, éjszaka azt LED-ek segítségével visszasugárzó virágok fényében sütkérezhetnek. A zöld energia segítségével játékos a nap fénye és ezeknek a hatalmas virágoknak az árnyéka. A virágok ráadásul még énekelnek is. Minden virág érzékeli az emberek mozgását és elindít egy saját hangsorozatot, így együtt egy harmonikus kórust szimulálnak. Ezzel inspirálják a sétálókat, hogy a séta segítségével együtt zenét szerezhetnek.

Napelemes virágMinden virág tetejére 46 darab helyben előállított napelem cella került fel, ami az energiát visszatáplálja az elektromos hálózatba. A megoldás segítségével a napenergia megtermeli a LED világítás, a hangszórók és az érzékelők energiaigényét. A rendszer így teljesen önellátó.

Ez az érdekes alkotás bemutatja, hogy a napenergia nem csak az napelemes autó és a napelemes repülőgép számára létezik, és van, ahol a művészek is bátran nyúlnak a modern technika felé.

A hozzászólások le vannak tiltva.