A napelem rendszer telepítés folyamata

Háztartási méretű kiserőmű (50kWp-ig) esetén

Napelem telepítés időtartama
Mivel Ön is valószínűleg kíváncsi arra, hogy miután eldöntötte, hogy egy napelem rendszer boldog tulajdonosa szeretne lenni, mennyi ideig tart a folyamat, ezért alábbiakban összefoglaltuk a napelem telepítés lépéseit és ezek várható időtartamát.

Sorrend Folyamat Várható időtartam Kinek a feladata
1. Az Ön által kitöltött napelemes adatbekérő alapján kidolgozunk Önnek egy előzetes árbecslést. 1 munkanap Kivitelező (SolarSide)
2. Ha az előzetes becslés megfelel Önnek, akkor egy helyszíni felmérés során pontosítjuk a megvalósítás adatait.Ezek közé tartozik a tető mérete és tájolása, dőlésszöge és fedése. (Cserép, zsindely, pala, fém…) Felmérjük az inverter elhelyezési lehetőségét, az épület energiaellátásának (fázisok száma és mérete) módját és a vezetékek elhelyezésének optimális helyét. Megállapítjuk az elosztó(k) és a túlfeszültség védelmi berendezés helyét, csatlakozási lehetőségeinket és a jelenlegi villámvédelmi kialakítást. 1-3 nap Kivitelező (SolarSide)
3. Végleges árajánlat elkészítése. 1-2 munkanap Kivitelező (SolarSide)
4. Igénybejelentés benyújtása az energiaszolgáltatóhoz az ügyfél által biztosított/kitöltött adatok alapján. 1-2 nap Kivitelező (SolarSide)
5. Igénybejelentés elbírálása az energiaszolgáltató által. max. 30 nap ELMŰ/ÉMÁSZ; EON; DÉMÁSZ
6. Csatlakozási dokumentáció elkészítése és benyújtása az energiaszolgáltatóhoz. 1-2 nap Kivitelező (SolarSide)
7. Csatlakozási dokumentáció elbírálása, jóváhagyás. max. 30 nap ELMŰ/ÉMÁSZ; EON; DÉMÁSZ
8. A napelem rendszer telepítése. (A rendszer méretétől függően.) 1-6 munkanap Kivitelező (SolarSide)
9. Készrejelentés 1 munkanap Kivitelező (SolarSide)
10. A szolgáltatónál szerződésmódosítás max. 15 nap ELMŰ/ÉMÁSZ*; EON; DÉMÁSZ
11. Mérőóra csere. Egyeztetett időpontban 5-10 nap ELMŰ/ÉMÁSZ; EON; DÉMÁSZ
12. Lezáró adminisztratív teendők Ügyfél

* Az ELMŰ/ÉMÁSZ szolgáltatási terülten az ügyfélnek lehetősége van a mérőcsere ügymeneti idejének lerövidítésére oly módon, hogy az ELMŰ/ÉMÁSZ Ügyfélszolgálaton személyesen végzi a szerződésmódosítást, illetve a mérőcsere időpontjának leegyeztetését.
Az EON és DÉMÁSZ területen kizárólag postai úton történik a szerződéskötés, illetve telefonon értesítik ki az ügyfelet a mérőcsere időpontjáról!