Termeljünk földgázt napelemmel

Elképesztő őrültségnek hangzik, de egy napelemes cég már be is adta a szabadalmat, mely megújuló természetes gázt állít elő napfényből, vízből és szén-dioxidból.
Ez a természetes gáz egy tiszta metán gáz, ami közvetlenül helyettesíti a jelenleg széles körben használt természetes földgázt. Magától értetődően elhagyva a fúrás, tisztítás, környezetszennyezés, csővezeték, co2 kibocsájtás problémáit.
A módszer a fotoszintézist vette alapul, melynek segítségével a növények a nap energiáját hasznosítják, hogy a levegőben található co2-ot megkössék. A HyperSolar egy olyan újfajta nanorészecske rendszert fejlesztett ki, mely a vízből az hidrogént segít leválasztani. Ezt a hidrogént különböző reakciókkal később a szén-dioxiddal reagáltatják, és így metánt hoznak létre, ami a földgáz elsődleges komponense.
A cég ügyvezető igazgatója, Tim Young szerint 2035-re a világ túllép a szén felhasználásán, és a következő energiahordozó a természetes gáz lesz.
A gáz előállítása folyamatosan zajlik amikor süt a nap, és ugyanúgy tárolható, felhalmozható mint a jelenlegi hagyományos földgáz. Pl. erőműben, gyárban, járműben…
A jelenlegi föld alól kinyert elfogyó gázból így lesz a föld felett nyert kifogyhatatlan gáz.

A hozzászólások le vannak tiltva.