Tetőbérlés napelemeknek

Vannak olyan energia cégek, melyek akár még bérelnek is tetőfelületet, közösségi és ipari földterületet, csak telepíthessenek napelem parkokat. Az egyik ilyen cég a Dominion Virginia Power.
A több éves program tervei szerint 6000 ház ellátását fogják biztosítani az így telepített panelekkel.
Természetesen először meg kellett vizsgálniuk, hogy a közösségi méretű és központú napelem rendszereket hogyan tudják beintegrálni a jelenlegi energiaelosztó rendszerbe. Miután ez megtörtént, nem csak szélesebb bázison áll az energiatermelés, és így csökken egy-egy energiaforrástól való függőség, de ezzel nő a megújuló energia részaránya is. Hosszabb távon pedig ez mindenképpen a közösség érdekeit szolgálja.
A helyszínek egy része már kiválasztásra került, állami hivatalok, iskolák, közösségi és nonprofit szervezetek formájában, de a cég 30-50 telepítési helyszínt tervez minden szolgáltatási területén.
A résztvevők díjazást kapnak a napelemek számára bérbeadott területért. Ezek kívül minden helyszín aktuális energiatermelését interneten is követhetővé teszik, és évente erről külön közzéteszik a jelentésüket.
Tervezik, hogy az ettől a bérlettől független privát tulajdonú napelemekkel termelt áramot is új, emelt tarifával veszik át.

A hozzászólások le vannak tiltva.