Hozzászólások

Lesz támogatás napelemes áramtermeléshez. — 3 hozzászólás

 1. Az a baj,hogy a Magyar villamos szervezet nem támogatja,még a szélmotorokat sem korlátlanul.Pont a tárolás megoldatlansága miatt.Lehetne szivattyus viztározós,de ezt a környezetvédők (nem tudom kiknek a befolyására )nem engedik.Vagy vegyi,de erre nem nagyon vannak szakemberek Magyarországon.Vagy lehetne eléggé gyorsan szabályozni gáztüzelésü csucserőmüvekkel is.
  Most számoltam utána.Évi 110 000 Ft a villanyszámlám.A Napelem 2-2,4 millió FT+szerelési dij.Vagyis több,mint 20 év alatt térülne meg.Legalább 50%-os Állami támogatás esetén lenne értelme telepitenem. És kellene olcsó (8-10%-os)Banki hitel is.Mert most 35-40%-os kamatot kérnek.Igy egyelőre várok.

  • Kedves Aser!

   A megújuló energiát sehol nem a villamos művek támogatja, hanem az adott ország kormánya a költségvetésből. Nálunk is erre lenne szükség, hiszen sokkal északabbra is több ország már előttünk jár, nekünk csak követnünk kellene a kitaposott utat. Ezzel rögtön csökkenteni is lehetne a hatalmas földgáz kitettségünket.
   A megtérülésnél pedig nem szabad kihagyni a számításból az elektromos áram évenkénti drágulását. Ha már ott van a ház tetején a napelem, nincs jelentősége az áram árának, hiszen magunknak termeljük. Ha nincs ott a tetőn, akkor a KSH adatai szerint 7 évente duplázódó árral kell számolni. (Az utóbbi 20 év adatai alapján.)
   Így viszont az a 20 év már csak 12 körül van. Persze ez is sok lehet, de a napelemek élettartamát alapul véve (25 éves teljesítménygarancia…) ez már nem rossz érték.
   A kedvezményes hitel pedig létezik, most 9,4-9,7 % a THM, egyéb költségek nélkül. Elég sok munkánk volt kinyomozni, hogy hol és miképpen, de van!

 2. Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

  Mindenki felvilágosítása céljából:

  Nem a “költségvetésböl” nem kerül erre!!!!!!!!!!!!!!

  És nem értem, hogy a lakosság miért nem kapja meg az EU-s forrásokat!!!!!!!!

  2007-2013 között az EU több milliárdot osztott már szét a “zöldpolitikára” “megújuló energiára”

  A németeknél annyian szereltek már be “áramtermelöt”, hogy a rendszerüket állandóan bövíteni kell, mert nem bírja.

  A kazánt támogatja a “Széchenyi pályázat”, holott az egyáltalán nem az EU-politikája, söt nem is füstmentes!

  Magyarország sohasem fog felzárkózni, és nem tudom, hogy miért nem veszünk részt ugyanúgy, mint a többiek az osztozásban!